Chat with us, powered by LiveChat Wordvrachtwagenchauffeur

Wat onze chauffeurs zeggen

edco vrachtwagen chauffeur worden

Chauffeur CE - Plateau

De instructeurs helpen je echt verder met je vragen. Ze leggen alles heel goed en geduldig uit. Ik kon ook steeds vragen stellen en kreeg veel tips waardoor de werking van de vrachtwagen sinds het einde van de opleiding nog weinig geheimen voor me heeft.

Wat mij vooral verraste was de persoonlijke aanpak om het juiste werk te vinden. De mensen van Edco hielpen me om mijn interesses te vertalen naar een uitdagende job waar vraag naar is en die werkzekerheid biedt.

Ondertussen ben ik aan de slag met de kraanwagen, binnenlader. ik vind dit werk vooral fijn omdat je werkzekerheid hebt en toch grotendeels op je eigen bent. Je moet op niemand wachten; Het initiatief ligt bij mezelf.

Ik raad het beroep van vrachtwagenchauffeur aan als je van vrijheid houdt. Het is zeker geen licht en je maakt redelijk wat langen uren/dagen. Maar voor mij biedt het de zelfstandigheid die ik in ander werk niet vindt.

Chauffeur CE internationaal

Naast heel leerrijk was de opleiding ook een aangename ervaring. De verschillende instructeurs geven allemaal les op hun eigen manier. Dat is een voordeel omdat je zo makkelijker dingen begrijpt en kan uitvoeren door zoveel expertise.

Eigenlijk verliep de zoektocht vrij vlot. Ik heb maar 2 sollicitaties hoeven doen voor functies die echt bij mij passen. Bij 1 ervan kon ik direct aan de slag. Dat kan alleen maar omdat er goed geluisterd wordt naar wat je in gedachten hebt en er dan gekeken wordt wat haalbaar is.

Ik rij dagelijks met een schijfzeiltrailer in heel België. Meestal geladen met producten voor supermarkten. Die laad ik bij de producent en los ze bij distributiecentra. Soms gebeurt dit ook door het plaatselijk personeel en dat zijn altijd toffe ontmoetingen. De wekelijkse planning zorgt voor veel variatie onderweg. De ene dag zijn het ritten van 20-30km terwijl s’anderdaags 100 tot 150 km mogelijk zijn. Wat ik enorm apprecieer is dat mijn vrachtwagen uitgerust is met heel wat extra’s zodat het altijd comfortabel is onderweg naar mijn bestemming.

Haast en spoed is zelden goed. Twijfel je over een situatie? Bekijk het even met een collega indien mogelijk of schat het even opnieuw in voor je verder rijdt. Neem ook steeds de tijd om je vrachtwagen en trailer grondig na te kijken, zo kan je zonder zorgen en veilig de baan op.

Ik vind het traject een absolute aanrader omdat het best goed te combineren is met het beroep dat je op dat moment nog uitoefent. Met een korte intensieve opleiding kan je snel van job veranderen en genieten van die nieuwe uitdaging. Zeker in het begin is je job als vrachtwagenchauffeur best spannend maar dit komt snel los waardoor je meer en meer gaat genieten van het op de baan zijn, het tegenkomen van collega's... Dat had ik nooit ervaren als ik niet in het traject was gestapt.
edco vrachtwagen chauffeur worden
edco vrachtwagen chauffeur worden

Chauffeur CE autotransport

Een doorgedreven opleiding waarbij je op korte tijd heel veel info krijgt. Dit was echt een professionele ervaring: degelijk, onderbouwde uitleg en instructeurs die elk topper in hun vak zijn.

Heel de tijd stond ik in nauw contact met Laurens en Nele. Zij zochten alles uit op basis van wat ik graag wou, altijd behulpzaam, vriendelijk en professioneel. Dat schept veel vertrouwen.

Ik specialiseer me elke dag meer en meer in autotransport. Het is een jongensdroom die uitkomt om continu met verschillende auto’s en automerken bezig te zijn. Autotransport is niet enkel rijden. Het vergt ook heel wat technische kennis om de wagens telkens correct op en van de oplegger te krijgen. Naast de variatie qua jobinhoud, kom je ook op veel verschillende plaatsen en kom je heel veel met andere mensen in contact.

Ook al denk je soms dat het nooit gaat lukken. Blijf volharden en het doel voor ogen houden. Het is écht de moeite waard eens je de baan op mag. Een onbeschrijfelijk trots gevoel.

Ik kan iedereen het traject om chauffeur te worden aanraden. Ze doen echt hun best om je te begrijpen in wat je wil en wat je verwacht. De aangename en gezellige sfeer hoe de mensen van Edco met je omgaan zal mij altijd bijblijven.

Chauffeur CE internationaal

De aangename mensen die je echt willen vooruit helpen samen met goede en doelbewuste rijlessen vond ik super. Fun en professioneel tegelijk!

Die zocht ik samen met de medewerkers van Edco. Ik geloof vandaag nog altijd dat ik zonder hun inzichten niet de job gevonden had die ik vandaag zo graag doe.

Ik rij internationaal ( belgie-nederland-frankrijk) met binnendeuren. Het leukste aan mijn job is dat ik nooit weet waar ik de avond zal doorbrengen en steeds op plekken kom die ik nog nooit gezien heb.

Laat je niet afschrikken door de niet zo gemakkelijke examens en luister niet naar de negativiteit van buitenstaanders. Met de vrachtwagen rijden is en blijft een prachtig beroep met veel vrijheid, spontane ontmoetingen maar ook hard werken. Wil je dat niet doen? Dan kan je beter voor iets anders uitkijken…

Ik ben zelf heel trots op mijn traject. Op 3 weken tijd heb ik bij Edco mijn droom kunnen realiseren. Waar kan je dat nog zeggen? Ook heel belangrijk vind ik dat Edco de grote kostprijs voor het behalen van een rijbewijs CE op zich neemt. Ik weet wel wat ik met dat geld kan doen. ;-) Ik raad de opleiding dus zeker aan en moest ik ooit opnieuw mogen beginnen zou dat zeker weer met edco zijn.
edco vrachtwagen chauffeur worden