Wordvrachtwagenchauffeur

Waarom vrachtwagenchauffeur worden?

De voor en nadelen van het leven als chauffeur


nadelen icoon

Je bent steeds onderweg, komt op veel plaatsen en ziet veel! Geen saaie 9-to-5 job met routine. Iedere dag is anders. Hierbij komt dan natuurlijk ook wel de portie verantwoordelijkheid.

Iedere chauffeur moet een plantrekker zijn zonder snel in paniek te schieten. Er zijn zeer veel verschillende soorten transport als chauffeur CE uit te voeren. Dat maakt de job ook weer enorm veelzijdig. Uiteraard kiezen de meeste bedrijven dat een chauffeur één bepaalde soort transport zal uitvoeren om zo zijn kennis en expertise te vergroten. Bij verschillende bedrijven is het wel bespreekbaar om na X-aantal tijd over te schakelen op een ander soort transport.

Een andere troef die we vaak horen is het gevoel van vrijheid ervaren en er op uit kunnen trekken. Hoewel dit deels klopt, wordt je uiteraard ook nauw opgevolgd door de planning om zo efficiënt mogelijk te werken. Als je houdt van uitdaging is het chauffeursgebeuren ook helemaal iets voor jou! Strakke deadlines en op tijd aanwezig zijn voor een levering is in de sector van cruciaal belang. Je leert collega-chauffeurs en andere mensen kennen. Ook het ontmoeten van nieuwe mensen is ‘part of the job’. eten of iets drinken in een routier of een (vaste) losplaats leer je vaak mensen kennen!

Één van de belangrijkste troeven die je in handen hebt, is misschien wel de werkzekerheid die je hebt. Het beroep is enorm belangrijk om de maatschappij draaiende te houden. Zonder vrachtwagenchauffeurs geen voedsel in de supermarkten, geen materiaal voor productiebedrijven en geen medicatie in ziekenhuizen!

nadelen icoon

Vrachtwagenchauffeur als beroep vraagt ook de nodige opofferingen. De combinatie met een gezin is vaak onderschat. Het is dan ook van belang om partner en kinderen te betrekken in de beslissing om vrachtwagenchauffeur te worden.

Ook een constante focus op de weg is belangrijk, dit kan ook als vermoeiend beschouwd worden! Vrachtwagenchauffeur worden betekent niet alleen aan een stuur draaien, ook fysieke arbeid komt bij ieder soort transport kijken. Het spannen van riemen, het bachen...